×

Notice

The forum is in read only mode.
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Notify Moderators BUG

Notify Moderators BUG 7 years 6 months ago #21889

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Have you read this:
compojoom.com/support/documentation/ccomment/ch03#idp86464

Also when you log into the db with phpmyadmin and go to #__comment_queue -> do you see entries with the mails that need to be sent?

Regards,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 6 months ago #21890

  • George
  • George's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Thank you received: 0
Hi ,

Yes I see the Queue in PHP my admin, I will leave it for a few hours then and see if the emails are sent.

Many thx for your help and prompt reply.
G

Notify Moderators BUG 7 years 6 months ago #21893

  • George
  • George's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Thank you received: 0
Hi again,

After testings it seems that the Component sends out an email to the Moderators ONLY when selecting the 'REGISTERED' users from the 'MODERATOR GROUP' under the Security Tab.

However, when selecting any other 'groups' (with the 'Registered' group deselected) then the Moderators are NOT notified.

Furthermore, there is NO queue in the PHPMyadmin when other Moderator Groups are selected.


In a few words, only the "Registered" Moderator Group works.

Am I doing something wrong or is this a bug? :)

Notify Moderators BUG 7 years 6 months ago #21916

  • Gerhard Sitzmann
  • Gerhard Sitzmann's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 41
  • Thank you received: 0
Hello Daniel,

I have the same issue here.

I'm on version Core git_242af68.

When I post a message, no notifications are sent. Other mails (contact form) get sent from the system.

These are my settings:




In the DB table #__comment_queue I do not see the new entries for my new test comments.
Only 80 old entries from last month when I tested.

Please help. Thank you.
Attachments:

Notify Moderators BUG 7 years 5 months ago #22255

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Hey guys,
I'm about to release 5.0 stable. I tried to reproduce the problem, but on my test machine the emails were added to the queue. So if you want me to have a look at the problem on your sites, please send me access credentials to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cheers,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 5 months ago #22256

  • Gerhard Sitzmann
  • Gerhard Sitzmann's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 41
  • Thank you received: 0
Hello Daniel,

thank you for taking care.

Do you already have a release date?

If it is not too far into the future, I will wait for 5.0 stable and install that. If problem still persists then, I will let you know.

Cheers
gerhard

Meanwhile my client is administrating comments from the backend.

Notify Moderators BUG 7 years 5 months ago #22265

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
I've released ccomment 5.0 yesterday.

cheers,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 3 months ago #22873

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Hey guys! I think that I nailed it. The email notifications were not working when autopublish was set to no. Then moderators were not being notified about the new comments. The following release should fix this:
compojoom.com/downloads/developer-releas...-ccomment/gitb760492

Regards,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23228

  • Gerhard Sitzmann
  • Gerhard Sitzmann's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 41
  • Thank you received: 0
Hello Daniel,

I am using ccomment on a production site and need the notify moderators fix in a stable version.

Do you have a release date for the next stable version where this fix will be included?

Thank you
Gerhard

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23240

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Hey Gerhard,
Just install the dev. version - it is the same 5.0 release + all the bug fixes - there is nothing that should brake your installation.

Regards,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23244

  • Gerhard Sitzmann
  • Gerhard Sitzmann's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Posts: 41
  • Thank you received: 0
Hello Daniel,

thank you for the reply.

I just got a little nervous when reading the Warning on the download page.

At the moment I am using the dev version git_242af68 on the production site. Haven't updated to 5.0 stable yet.

Guess, I can just install the latest bugfix release over my old dev release, right?

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23253

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
The warning is there so that people won't go installing the dev. releases instead of the stable one, unless specifically instructed to do so by the developers :)

You can update yes :)
Cheers,
Daniel
The following user(s) said Thank You: Gerhard Sitzmann

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23322

  • Tano
  • Tano's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Hi I am using CComment 5.0.2 core and I am having the same issue where emails are not sent to the moderator once a user submits a post.

Here are my config details:

Authorised to post = public
Auto publish comments = no
Notify Moderator = yes
Moderator group = superuser
Content creator moderator = no

In the mail queue options

Send mail on page load =yes

Can you please assist.

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23327

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Hey Tano,
Download the latest dev. release for ccomment and it should be fine after that.

Regards,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23333

  • Tano
  • Tano's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Sorry I must be missing something, I did install the dev release and still do not receive emails.

What am i doing wrong.

Here are my config details:

Authorised to post = public
Auto publish comments = no
Notify Moderator = yes
Moderator group = superuser
Content creator moderator = no

In the mail queue options

Send mail on page load =yes

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23334

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
once you've published the comment have you refreshed the page?

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23336

  • Tano
  • Tano's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Yes I did,

If I create a post and hit send no email comes through.
But If I manually hit refresh the email comes through.

If I go to the mysite.com/index.php?option=com_comment&...&format=raw&total=10

This works fine.

I want it to automatically send an email once a post is made.

How can I make the page refresh automatically?
Im an ASP developer and not sure where I can put some custom code to do a response.redirct or equivilant in php.

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23337

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
Don't refresh the page please! Just create a cronjob to send the comments. You can set the time to 1 per minute and this should be pretty much enough.

Regards,
Daniel

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23338

  • Tano
  • Tano's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
I tried that but it still did not work here are my settings

Command to Run
myinternalsite.com
every five minutes

I have disabled the Send mail on page load

Still cant get it to work.

Notify Moderators BUG 7 years 2 months ago #23339

  • Daniel Dimitrov
  • Daniel Dimitrov's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9618
  • Karma: 155
  • Thank you received: 1081
No that is wrong. Go to the global settings of com_comment. Joomla backend -> components -> ccomment -> settings and there in the bar you have Options. On the maique tab you have the correct link for the cronjob.

Regards,
Daniel
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.163 seconds